The Transformation

Reimagine Bridge View Large

The Transformation

Weiss/Manfredi captured the public’s imagination with its approach to unify the disjointed elements of the 13-acre site—the Lake Pit, the historic excavation pits, the park, and museum—through a 1-kilometer looping pedestrian walkway. The redesign of the site takes visitors on a journey from prehistoric time to today.

La Brea Tar Pits Museum Research Gallery

Visible Fossil Lab

The new design will offer visitors a peek into the active scientific research happening each day at the museum at La Brea Tar Pits.

Pit 91 Rendering

Engaging and Educational Excavation Sites

The new, shaded outdoor classroom at Pit 91 and improved visibility of excavations throughout the park will enable visitors to share in real-time the scientific discoveries that are happening right underneath their feet.

La Brea Tar Pits Reimagining Wilshire Gateway Entry Plaza

Welcoming Shaded Entryways

A new shaded entry plaza at the corner of Wilshire Blvd. and Curson Ave. will welcome visitors with framed views of the Pleistocene Garden bioswale, sculptures, and more. Another shaded canopy will allow entry from 6th Street.

Reimagine Central Lawn View

Enhanced and Expanded Central Green

With open space so vital, our Central Green will be enhanced for public recreation with picnic and play areas while preserving the beloved grass slopes. Climate-appropriate native plantings will be featured throughout the park.

Rendering of exhibition hall La Brea Tar Pits

New Exhibition Building

The new Exhibition Building will serve as a dynamic setting for active programming with exhibition space, a theatre and multipurpose room, and a film screening area.

Tar Bar Cropped

New Public Destination

The new terrace extends to create a public destination and gathering space featuring incredible views. A ramp will ensure the rooftop terrace is accessible to every visitor.